Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

tisdag 7 mars 2017

Temaarbete med havsdjur, geometriska former och skuggor på Lyckan

En grupp har varit i ateljén under förmiddagen. Av cirklar och halvcirklar kan det bli en sköldpadda! Barnen har ritat mönster på skalet med vattenfast tuschpenna och sedan har de blandat olika nyanser av grönt!


En annan grupp fick testa att leka med skuggor i kuben. Projektorn fick lysa utanför kuben och då kunde en person stå inne i kuben och gissa vilken skugga som syntes. Gäddan har en lång skugga och delfinen har en fena på ryggen, det syns på skuggan! Barnen testade även vad som händer när föremålet är nära ljuskällan och när det är längre ifrån. 

1 kommentar:

  1. Så roligt! Vilka fantastiskt söta sköldpaddor :)

    SvaraRadera