Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 27 oktober 2017

Äventyret v.43

Den här veckan har bjudit på både spännande utflykter och kusliga pyssel.

I början av veckan kom My till jobbet och berättade att hon hade sett något som rörde sig i dungen bakom förskolan. Kanske var det "Damm-monstret" som sprang förbi? (Barnen har pratat om monstret vid flera tillfällen tidigare, bland annat när vi gått till kärret och tittat). De äldsta barnen gick med My och Silva till dungen på monsterspaning. Där hittade de ett mystiskt föremål med ett brev från "damm-monstret". Barnen följde instruktionerna i brevet och nu väntar vi på att något ska hända.

De yngre barnen gick även de till dungen men den här gången träffade vi inte monstret. Istället skapade vi en naturruta som vi kommer att besöka med jämna mellanrum. Vi pratade om hösten och varför man inte ska slänga skräp i naturen.
Eftersom vi ska ha halloweenfest nästa vecka tyckte barnen att lite halloweenpyssel vore på sin plats. Några gjorde läskiga fladdermöss och några gjorde rysliga spöken. Vi kom överens om att fladdermössen och spökena får stanna på förskolan tills vi haft vår fest så att vi har lite läskigt pynt.
Ett gäng blev superinspirerade av halloweenpysslet och gjorde pärlplattor genom att följa mönster som vi skrev ut.
I slutet av veckan gick de äldsta barnen på safari som anordnades av barn och lärare från Rambodalsskolan. Där fick barnen träffa olika sorters djur under tiden som de gick en tipspromenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar