Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

tisdag 10 oktober 2017

Glädjen, nytt uppdrag i skogen!

Idag har vi varit på promenad till skogen där barnen fick ett nytt uppdrag - att försöka hitta löv i så många olika färger som möjligt. Men innan alla fick undersöka och leta frågade vi vilka färger löven kan ha. De nämnde gula, bruna, gröna, röda, svarta och rosa. "Löven ändrar färg" sa ett barn. "De vissnar" sa ett annat. 
Barnen var väldigt engagerade och letade. De jämförde färgerna på löven och tittade närmare på dem med förstoringsglas och luppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar