Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 3 november 2017

Lyckan testar digital lupp!

Idag fick Lyckan ett nytt hemligt brev... Och en ny ledtråd....Vad föreställer bilden? Vi gissar på en ödla, en orm, en uggla eller en människa. Våra tidigare ledtrådar är att kompisen bor i skogen och att den äter insekter. 

Några barn fick testa det nya uppdraget. Småkrypen var både häftiga och lite äckliga i förstoring! 


I förstoring framträder detaljer! 
- Det röda kanske är blod, föreslog ett barn när vi studerade gräshoppans ben. 
- Vänta, det är ju taggar på det! Utbrast någon annan. 

Under nästa vecka kommer vi fortsätta att utforska med den digitala luppen. Hittar ni några döda småkryp vill vi gärna få möjlighet att kika på dem! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar