Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 1 december 2017

Äventyret v.48

Den här veckan har vi introducerat "konst utan lim" för barnen där de fått skapa bilder genom att lägga olika material på papper. När de känt sig klara har vi tagit ett kort och sen har tavlan städats bort. Barnen har suttit långa stunder och skapat fantasifulla bilder.

I vårt växthus fortsätter det att växa bland både ärtorna och ekollonen. I tråget med ärtor har det bildats en tjock matta av rötter i botten, spännande! I vårt "vattenbord" har det till vår förvåning tittat upp små skott av melon. Vi undersöker mer nästa vecka, hur mycket har det hunnit växa under helgen?
Idag, fredag, har vi öppnat första "luckan" i vår adventskalender. Bakom luckan fanns en sång och barnet som öppnade fick dra ett litet paket ur en påse. Väldigt uppskattat av barnen. Det har under veckan sjungits luciasånger, när vi tränat tillsammans med Lyckan och Glädjen men även på eget initiativ av barnen i samband med andra aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar