Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

måndag 22 januari 2018

Äventyret v.3/4

Förra veckan (v.3) kretsade mycket kring skapande. Barnen är fortfarande väldigt inne i pärlplattor och vår utställningshörna börjar bli välfylld med spännande skapelser. Några barn testade att rita mönster på kartong som de sen sydde med hjälp av nål och garn. Några skapade även "3D-bilder" på färgat papper genom att limma fast pappersremsor.
Ett annat intresse just nu är vår fina bygghörna. Vi har satt upp inspirationsbilder som barnen försöker återskapa med hjälp av byggmaterialet. Några barn googlade tillsammans med Vickan fram hur höga de olika byggnaderna var för att kunna jämföra dem med varandra. Det går till exempel nästan 3 stycken Eiffeltorn på ett burj Khalifa (världens högsta torn).
Efter julledigheten har det sett lite trist ut i vårt växthus och i vårt vattenbord, många av planteringarna hann tyvärr torka ut. Nu är tanken att vi ska få lite nytt liv så att vi ska kunna fortsätta vårt tema. Barnen har uttryckt att de gärna vill fortsätta odla främst saker som går att äta och därför har vi nu som önskemål att ni tillsammans med barnen kanske kan samla på er lite olika frön och kärnor från olika frukter och grönsaker som vi kan använda oss av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar