Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 25 maj 2018

Äventyret v 21

Även denna vecka har varit solig och barnen har svalkat sig i vattenspridaren! 

Vi har skapat ute i gräset, det fanns stora papper och färg men inga penslar.. vi fick leta efter naturmaterial att måla med och använde både gräs, blommor och annat som vi hittade.

En liten grupp har jobbat med temaarbete och hittat på en egen saga som handlar om en av våra små ekar som vi planterat ut, en dag blev den förtrollad av en häxa och då händer det spännande saker.. Gruppen har också hunnit rita bilder till sagan och tanken är att det ska bli till en teater såsmåningom.

Så var det ju dags för Äventyrets Sommarfest på onsdag kväll, vi tackar alla barn, föräldrar, mor/far föräldrar och syskon för en mycket trevlig gårdsfest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar