Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 4 maj 2018

Äventyret v.18

Pga att det var Valborg och 1:a maj blev det en kort vecka för många av oss men vi har ändå hunnit med en hel del. Vi har målat med vattenfärg och övat på att klippa med sax och limmat med limstift. Vi har även hunnit gå bort till vår lilla ek (som vi planterat ut) och tittat så att den har det bra. Barnen tyckte att det såg ut som att den trivs bättre ute i naturen än inne hos oss på avdelningen. Vi kommer att fortsätta besöka eken och håller tummarna för att den ska växa och bli större.
Några barn gick en promenad till skogen och hittade ett gäng spännande djur på vägen. Maskar, snäckor och sniglar fångade barnens intresse och när de kom tillbaka till förskolan fick barnen testa att måla av en snäcka. Det var lite klurigt att blanda rätt färger och att få till "snurren" på skalet.
De äldsta barnen har under veckan varit på sitt första skolbesök, det var ett spänt och förväntansfullt gäng som gick iväg tillsammans. När de kom tillbaka berättade de nöjt om vad de hade fått göra. Nästa vecka blir också lite kortare pga ännu en röd dag och vi håller tummarna för att vädret ska bli fint så att vi kan vara mycket utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar