Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 11 maj 2018

V 19 Skattkistan


Vilket härligt väder vi har haft den här veckan. Vi har vart ute mycket och fortsatt med att plantera i våra pallkragar.

- " Det ser ut som en ärta"
- " Vi måste vattna" 
- " Det är kladdigt"
Det är lite av barnens tankar när vi planterar!


Vi har även gjort om i våra miljöer tillsammans med barnen och skapat en hemvrån utifrån barnens önskemål. 
Till hemvrån har barnen skapat kakor och grönsaker av trolldeg. När de har torkat har vi tänkt måla på trolldegen.


Här hjälps barnen åt att mäta alla ingredienser till degen, de tränar bland annat turtagning och matematik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar