Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 25 maj 2018

V 21 Skattkistan.Vilket härligt sommarväder vi har haft den här veckan! Våra planteringar växer för fullt.
" Vi måste vattna " , säger barnen. 
Några av barnen undrar varför vi behöver vattna? Vi forskar vidare tillsammans med barnen om varför växter behöver vatten. 
 
I veckan har barnen fått vattensprutor som de kan vattna med. 


Det är även roligt att spruta vatten på kompisarna!


I jorden hittar barnen även småkryp.
" En spindel " säger ett barn och pekar.


Men vad har spindeln på sin kropp? Barnen har även målat på kakorna och grönsakerna som vi gjorde av trolldeg för några veckor sen, som vi sedan ska ha i vår hemvrå. Barnen valde många olika färger att måla med och de ville även ha glitter. Här tränar barnen bland annat samarbete, turtagning samt matematik. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar