Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 11 maj 2018

Vattenlek och dans på Guldgruvan

Denna vecka har vi varit mycket ute på gården i det härliga vädret. Vi har tagit med oss musiken ut och dansat. Även skapandet fick följa med ut, denna vecka tog vi med penslar men ingen färg: hur målar vi då? Jo med vatten, så härligt och spännande. Barnen tyckte att det var roligt att få måla med vatten. De frågade förundrat vart man fick måla och deras entusiasm lyste när vi svarade att med vatten får man måla vart man vill. Vi får måla på huset, bänkarna, solskyddet, marken och gräset. 


Vattnet har även följt med ut på gården genom vattenlek, vi har öst, känt, plaskat, blandat och skvätt ner oss. Roligt, härligt och svalkande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar