Vi arbetar för att ge våra barn och föräldrar en trygg, kreativ och lärorik vardag! Vi tror på att lära tillsammans och arbetar för att skapa miljöer och lärandesituationer som uppmuntrar till att barnen nyfiket och lekfullt får utforska tekniska, matematiska, språkliga, estetiska och naturvetenskapliga upplevelser tillsammans med andra barn och vuxna. Språket och samtalet är i fokus hos oss. Allas tankar och teorier är viktiga för de bidrar till det gemensamma lärandet. Vi tror på att stärka både lärandet och relationerna, att vara nyfiken på varandra och på det vi försöker förstå. Vårt arbetssätt bygger på delaktighet och inflytande och synliggörs av ett aktivt feedbackarbete. Genom att varje år följa ett gemensamt tema skapas en röd tråd, en likvärdighet, i enheten där barnens intresse och medskapande bidrar till varje avdelnings unika tolkning.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 4 maj 2018

Veckan på Guldgruvan

Denna vecka har varit en kortvecka med ledig Tisdag.
Måndagen spenderade vi tillsammans med Skattkistan. vi lekte, dansade, läste böcker och spenderade hela dagen ihop. Spännande att få äta frukost, lunch och mellis tillsammans med varandra.

På onsdagen tog vi med färger ut för att måla, men penslarna lämnade vi inne. Hur kan vi måla utan penslar? Händerna, föreslog barnen men vi pedagoger utmanade dem att tänka vidare. Inga penslar och inga händer, vad finns ute på vår gård som vi kan använda till vårat skapande.

Barnen provade olika naturmaterial: stenar, pinnar, blommor, blad och gräs. 
Spännande och utmanande.

På Torsdagen utforskade vi såpbubblor på förmiddagen och tillverkade vimplar på eftermiddagen. Vimplarna ska pryda vår danshörna så småningom. Barnen uppskattar att få vara med och skapa vår inredning, det ger dem en känsla av att det är deras avdelning.

Fredagen bjöd på lek med skattkistan utomhus i det fina vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar